DETAILED NOTES ON χειροπρακτικη θεραπειες

Detailed Notes on χειροπρακτικη θεραπειες

Detailed Notes on χειροπρακτικη θεραπειες

Blog Article

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας

Ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους (εγκάρσιος κοιλιακός μυς, τετράγωνος οσφυϊκός μυς, λαγονοψοϊτης κ.λ.π).

Για να διαβάσετε σχετικά με την ανάρρωση μετά από χειρουργείο στη μέση, πατήστε εδώ.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η σύγχρονη φυσιοθεραπευτική αποκατάσταση είναι εξελιγμένη, ώστε πλέον μέσω αυτής και μόνο, να είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά περιστατικά, που άλλοτε έχρηζαν χειρουργικής επέμβασης.

Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν διαταραχές στην ούρηση. Αν ο πόνος γίνει ιδιαίτερα έντονος και η μυική αδυναμία προχωρήσει, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικό περιορισμό της κινητικότητας του ασθενούς, όμως αυτή είναι μια κατάσταση προοδευτική, δηλαδή επισυμβαίνει αργά.

Η αναγνώριση των πανεπιστημίων που διδάσκουν Χειροπρακτική γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο απο μια ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Χειροπρακτικής Εκπαίδευσης, που διασφαλίζει την ποιότητα και ομοιογένεια της διδακτικής ύλης μεταξύ των σχολών Χειροπρακτικής.

Η βασική μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών είναι οι ειδικοί διορθωτικοί χειρισμοί (ανατάξεις), που γίνονται πάνω στη σπονδυλική στήλη και γενικότερα σε ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα.

Σχεδόν τριπλάσιος ο κίνδυνος άνοιας τον πρώτο χρόνο έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο

Τί γίνεται αν η επέμβαση για τη κήλη δεν μπορεί να γίνει λαπαροσκοπικά;

Σε γενικές γραμμές: όχι. Η παράλυση έτσι όπως την φανταζόμαστε περιλαμβάνει τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης δεν υπάρχει πλέον νωτιαίος μυελός, παρά μόνο νευρικές ρίζες. Επομένως ούτε αν χειρουργηθείτε ούτε αν δεν χειρουργηθείτε κινδυνεύετε με παραπληγία. Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να επηρεαστούν συγκεκριμένοι μύες, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνο ίσως παρουσιάσουν αδυναμία.

Ανάλογα με τους στόχους που ορίζουν ο φυσικοθεραπευτής με τον ασθενή διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, στο οποίο εντάσσονται κάθε φορά και διαφορετικές τεχνικές αντιμετώπισης ανάλογα με την πάθηση του εκάστοτε περιστατικού.

Το αυχενικό σύνδρομο εμφανίζεται σε άτομα μέσης ηλικίας, που έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν και εκφυλιστικά στοιχεία στην σπονδυλική στήλη.

Γήρανση: Με την ηλικία, οι σύνδεσμοι (σκληρός συνδετικός ιστός μεταξύ των οστών της σπονδυλικής στήλης) του σώματος μπορεί να πυκνώσουν. Μικρά εξογκώματα μπορεί να αναπτυχθούν στα οστά και στον σπονδυλικό σωλήνα. Οι δίσκοι που απορροφούν τους κραδασμούς μεταξύ των σπονδύλων μπορεί να αρχίσουν να επιδεινώνονται.

Ένα πρόγραμμα ασκήσεων το οποίο χαρακτηρίζεται ως "στοχοθετημένο", σε συνδυασμό με μια σωστή καθοδήγηση (είτε αυτή θα "δοθεί" από ένα φυσιοθεραπευτή ή από έναν ορθοπαιδικό), είναι δυνατό here να σταματήσει ως ένα βαθμό την προοδευτική εκφύλιση.

Report this page